laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groentepizza
  ingrediënten:
   

    1 recept pizzadeeg
    1 recept tomatensaus
    1 blikje (groene) asperges
    100 gr broccoliroosjes
    1 klein blikje mais
    2 tomaten
    1 kleine ui
    1 el oregano
    100 gr kaas
  bereiding:
    Maak het pizzadeeg en de tomatensaus volgens de basisrecept.


Verwarm de oven voor op 250°C (heteluchtoven 225°C).
Kook de broccoliroosjes met iets zout enkele minuten. Laat de asperges en het mais goed uitlekken.
Snij de asperges in stukken van enkel cm, de tomaten in partjes en de ui in dunne ringetjes.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en daarover de groenten.
Strooi er de oregano over en de geraspte de kaas.
Bak de pizza bovenin de oven ongeveer 12-15 minuten.

[b:560d4588a9]Pizzadeeg en -saus[/b:560d4588a9]

voor twee pizza's:

    200 gr bloem,
    half zakje gedroogde gist,
    1,5 el olijfolie

    uitje,
    knoflook,
    half blik tomatenblokjes
    groene kruiden,
    peper en zout


Meng bloem, gist, 1/2 tl zout in een kom goed doorelkaar
VOeg 1,5 el olie en 1 dl warm water erdoor en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat en daarna nog eens 10 min tot het deeg soepel en elastisch is
Deeg in de kom, afgedekt met plasticfolie, ca een uur op een warme plek laten rijzen

Intussen de saus maken door fijngesneden ui en uitgeperste knoflook in wat olie te bakken, tomaten en kruiden erdoor en zachtjes laten inkoken tot een stevige saus ontstaat en op smaak brengen met peper en zout

De deeg uitrollen op een met bloem bestoven aanrecht tot twee pizza's, saus erover verdelen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats