laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kempische tomatensoep
  ingrediënten:
   
  • 1 runderschenkel
  • 1 1/2 liter water
  • soepgroenten zoals:
    • selderij
    • peterselie (bewaar wat voor garnering en neem bv. ook bieslook voor garnering)
    • wortel
    • prei
    • Kruiden zoals :
      • tijm
      • laurier
      • gekneusde peperkorrels
    • Ca. 6-10 tomaten
    • 6 middelgrote aardappelen
    • olijfolie en een beetje boter
    • 1 eierdooier
  bereiding:
    - Trek van de runderschenkel een krachtige bouillon in ruim twee uur op laag vuur.
- Voeg daarna de grof gesneden groenten en kruiden toe laat nog een uur of langer trekken.
- Haal de schenkel uit de soep en geef het vlees aan de poezen of aan de kinderen in hun bord bij opdienen als die wel vlees mee eten.
- Kook ondertussen de aardappelen gaar in niet al teveel water.
Stamp ze daarna tot puree, voeg de dooier toe, een klontje roomboter en vorm er kleine balletjes van.
- Snijdt de tomaten aan stukjes en fruit deze in wat olijfolie.
- Doe nu de aardappelballetjes in de bouillon en laat deze ongeveer 5 to 8 minuten meekoken.
- Voeg nu de tomaten toe en laat nog even meekoken. Roer alles nog eens goed door elkaar en bestrooi met fijngeknipte peterselie en eventueel bieslook
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats