Auberginerolletjes met hazelnotentapenade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 dikke grote aubergine
- 50 gr hazelnoten
- 100 gr zachte geitenkaas
- 1 lente ui in ringetjes gesneden
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- tamari of shoyu en versgemalen zwarte peper
- olijfolie met klontje roomboter om te bakken
- 50 gr zwarte olijven (ontpit)
- ca. 3 eetlepels peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijdt de aubergine in de lengte door in plakken van 1/2 tot 1 cm. dik. Smeer deze in met tamari of shoyu (niet teveel) en laat een minuut of 15 intrekken.
- Hak de hazelnoten en de olijven grof en meng ze in een aparte kom met de lente-ui, citroenschil, geitenkaas en de peterselie.
- Dep de aubergineplakken droog. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bak ze om en om in ca. 5 minuten in een koekenpan op matig vuur.
- Bestrijk nu de plakken met de hazelnotentapenade en rol deze op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
- Serveer met gele rijst en als extra erbij een salade van verse voorjaarssaladesoorten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|