laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde makreel met kruidenboter
  ingrediënten:
   
  • 800 g makreel
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • olijfolie met klontje roomboter om te bakken
  • tamari of shoyu, peper
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 dl droge witte wijn
  • 4 eetlepels zure room
  bereiding:
    - Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Was de makrelen, dep ze droog, verwijder de koppen en snijd de vissen in mootjes van 2 cm dikte.
- Verhit de olijfolie met roomboter en bak hierin de prei met de paprika 4 minuten op een matig-hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak het even mee.
- Schep het prei-paprikamengsel in een ruime ovenvaste schaal en leg de mootjes makreel erop.
- Bestrooi de makreel met wat tamari of shoyu, wat peper en de Italiaanse keukenkruiden. Schenk de wijn en de slagroom erover.
- Dek de schaal af, zet hem midden in de oven en laat de makreel in ca. 15 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 200 graden C..
- Serveer met zilvervliesrijst en gemengde groene salade.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats