|
|
|
Gestoofde makreel met kruidenboter |
|
ingrediënten: |
|
|
- 800 g makreel
- 2 preien
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- olijfolie met klontje roomboter om te bakken
- tamari of shoyu, peper
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1/2 dl droge witte wijn
- 4 eetlepels zure room
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
- Was de makrelen, dep ze droog, verwijder de koppen en snijd de vissen in mootjes van 2 cm dikte.
- Verhit de olijfolie met roomboter en bak hierin de prei met de paprika 4 minuten op een matig-hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak het even mee.
- Schep het prei-paprikamengsel in een ruime ovenvaste schaal en leg de mootjes makreel erop.
- Bestrooi de makreel met wat tamari of shoyu, wat peper en de Italiaanse keukenkruiden. Schenk de wijn en de slagroom erover.
- Dek de schaal af, zet hem midden in de oven en laat de makreel in ca. 15 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 200 graden C..
- Serveer met zilvervliesrijst en gemengde groene salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|