laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoofde runderrollade
  ingrediënten:
   
  • 1 stuk mager runderbraadvlees van 750 gr
  • 1 dl grapefruitsap
  • het sap van 1/2 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 3/4 dl olijfolie
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • mespunt komijn
  • 1 theelepel oregano
  • sesamolie
  • 100 gr chorizo-worst aan een stukje
  • een dikke plak ham van 100 gr
  • 50 gr pimento-olijven
  • 1 kleine (rode) ui
  • 1/4 groene en 1/4 rode paprika
  • 1 beschuit
  • 1 ei
  • 1 blik tomaatstukjes met vocht
  • 4 grote aardappelen
  • zout, peper
  bereiding:
    - Laat het vlees tot een lap snijden van 3 cm dik en leg deze een nacht in een marinade van grapefruit- en limoensap, 1 teentje knoflook uit de pers, het fijngehakte sjalotje, 3/4 dl olijfolie, de sherry, gembersiroop, komijn en oregano.
- Dep het vlees de volgende dag droog.
- Haal voor de vulling de chorizo-worst uit het velletje en hak die met de ham, de olijven, de ui, het tweede teentje knoflook en de paprikastukken fijn.
- Wrijf de beschuit fijn en meng het kruim met het ei erdoor.
- Strijk dit mengsel over het vlees en rol het op tot een rollade.
- Steek het vlees met cocktailprikkers dicht of bind het met keukengaren
dicht, braad het in 1/2 dl olijfolie met 1 theelepel sesamolie
rondom bruin op halfhoog vuur en braad het afgedekt 30 minuten verder.
- Voeg de tomaatstukjes met het vocht, 1/2 dl marinadevocht en het laurierblaadje toe en laat het vlees afgedekt (onder keren) 11/2 uur braden.
- Schil de aardappelen, snijd ze in parten en leg ze na 3/4 uur bij het vlees in de saus.
- Serveer met sperziebonen en (kort gekookte, daarna in boter gestoofde) boterbonen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats