|
|
|
Gestoofde runderrollade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 stuk mager runderbraadvlees van 750 gr
- 1 dl grapefruitsap
- het sap van 1/2 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 3/4 dl olijfolie
- 1 eetlepel sherry
- 1 eetlepel gembersiroop
- mespunt komijn
- 1 theelepel oregano
- sesamolie
- 100 gr chorizo-worst aan een stukje
- een dikke plak ham van 100 gr
- 50 gr pimento-olijven
- 1 kleine (rode) ui
- 1/4 groene en 1/4 rode paprika
- 1 beschuit
- 1 ei
- 1 blik tomaatstukjes met vocht
- 4 grote aardappelen
- zout, peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat het vlees tot een lap snijden van 3 cm dik en leg deze een nacht in een marinade van grapefruit- en limoensap, 1 teentje knoflook uit de pers, het fijngehakte sjalotje, 3/4 dl olijfolie, de sherry, gembersiroop, komijn en oregano.
- Dep het vlees de volgende dag droog.
- Haal voor de vulling de chorizo-worst uit het velletje en hak die met de ham, de olijven, de ui, het tweede teentje knoflook en de paprikastukken fijn.
- Wrijf de beschuit fijn en meng het kruim met het ei erdoor.
- Strijk dit mengsel over het vlees en rol het op tot een rollade.
- Steek het vlees met cocktailprikkers dicht of bind het met keukengaren
dicht, braad het in 1/2 dl olijfolie met 1 theelepel sesamolie
rondom bruin op halfhoog vuur en braad het afgedekt 30 minuten verder.
- Voeg de tomaatstukjes met het vocht, 1/2 dl marinadevocht en het laurierblaadje toe en laat het vlees afgedekt (onder keren) 11/2 uur braden.
- Schil de aardappelen, snijd ze in parten en leg ze na 3/4 uur bij het vlees in de saus.
- Serveer met sperziebonen en (kort gekookte, daarna in boter gestoofde) boterbonen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|