|
|
|
Roomrijstdessert met aardbeien |
|
ingrediënten: |
|
|
125 gram dessertrijst
6,5 dl melk
3 eetlepels suiker
2,5 dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker (samen 10 gram)
ca 350 gram aardbeien |
|
bereiding: |
|
|
Doe de rijst en de melk in een pan en zet het vuur hoog, totdat de melk kookt. Laat de rijst ongeveer 20 minuten zachtjes koken. (Controleer of de rijst gaar is!) Roer de suiker door de rijstebrij en laat het daarna afkoelen. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. En spatel dit door de bijna koud geworden rijstebrij. Verdeel het gerecht over coupes en dek deze af met plastic folie. Laat de toetjes ten minste twee uur in de koelkast opstijven. Garneer de toetjes met de aardbeien en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen. Dit is de lekkerste manier om een maaltijd mee af te sluiten, eet smakelijk! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|