Courgettetagliatelle met garnalen en knolfook-bies |
|
ingrediënten: |
|
|
1/2 zakje bieslook
6 el olijfolie
2 tenen knolfook
300 g tagliatelle
zout
1 flinke courgette
200 g garnalen
versgemalen zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Boven een kommetje de bieslook fijnknippen en 4 el olie en de knoflook erdoor mengen. Courgette halveren en zaad eruit scheppen, met een dunschiller de courgette in linten snijden. Tagliatelle in flink water met zout gaar koken. Laatste minuut de courgette meekoken. Pasta afgieten en afgedekt laten staan. In een koekenpan in de rest van de olie de garnalen met de knoflook 2 minuten bakken. Van vuur af de bieslookolie erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Tagliatelle met courgette over 4 borden verdelen en de garnalen erover verdelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|