laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tongfilets met roomsaus
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 12 diepgevroren tongfilets
  • 1 glas droge witte wijn
  • 70 g boter
  • 1eetlepel bloem
  • 150 g champignons
  • 1 citroen
  • 1 blokje visbouillon opgelost in een glas water
  • 200 g verse room
  • tijm, laurier
  • 1 sjalot
  • zout, peper
  bereiding:
    - Was en snijd de champignons. Kook ze in het citroensap.
- Maak een roux van de bloem en een flinke klont boter, voeg er, onder voortdurend roeren, de bouillon en vervolgens de verse room aan toe.
- Kruid.
- Leg de ontdooide tongfilets en de champignons in een ovenschotel.
- Overgiet met de saus en laat ong. 20 min. in de oven staan (op 200°C).
- Dien op met witte rijst.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats