|
|
|
Caldo De Mariscos |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gr. Ongekookte gamba's, verse of diepvries
- 500 gr. Visgraten van wit platvis (tong, schol,tongschar)
- 2 eetl. Boter
- 2 Lente uitjes
- 1 teentje Knoflook
- 1 blaadje Laurier
- 1 theel. Paprikapoeder
- 1 eetl. Peterselie fijngehakt
- Broodcroutons naar wens
- 200 gr. Witte mirepoix (gelijke delen wit van prei, knolselderij en ui klein gesneden)
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
- Doe de helft van de boter in een pan en fruit de mirepoix zachtjes aan
Doe de gamba's er bij en bak die zachtjes mee (zorg ervoor dat de mirepoix niet kleurt)
- Spoel de graten af met water en doe ze bij de mirepoix en de gamba's.
- Laat even mee fruiten en doe er dan water bij (ca. 2 ltr)
- Haal de gare gamba's er uit, pel ze en doe de schillen weer terug
- Laat alles 20 minuten trekken.
- Maak de bouillon goed af op smaak.
- Snijd de lente-uitjes in heel dunne ringetjes en snipper de knoflook.
- Smelt de restboter in een pan, doe knoflook, paprikapoeder, laurierblad en ui erbij en laat dat 1 minuut aan elkaar wennen. Zeef de visbouillon door een neteldoek of fijne theedoek en doe die erbij.
- Aan de kook brengen, eventueel verder op smaak afmaken met peper en zout en de in stukken gesneden garnalen erbij.
- Serveren met wat peterselie er overheen gestrooid en broodcroutons erbij.
Tip l:
- Een theelepeltje olijfolie op het laatst geeft een extra Portugees
accent.
Tip 2:
- Reeds gekookte garnalen mogen slechts worden opgewarmd en daarvan is dus geen soep te maken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|