laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Migas à alentejanaI
  ingrediënten:
   
  • 500 gr. Varkenshaas in niet al te grote stukken gesneden
  • 3 teentjes Knoflook
  • 3 Vleestomaten
  • 2 Rode paprika's
  • 1 theel. Paprikapoeder
  • Zout en gemalen peper
  • 1 kg Aardappelpuree
  • 1 Chouriqo (kleine (soort)chorizoworst)
  • 1 eetl. Verse koriander fijngehakt
  • Olijfolie om te bakken
  bereiding:
    - Snijd het vlees een dag tevoren in niet al te grote stukken.
- Maak de marinade door de knoflook boven een steelpannetje te persen.
- Voeg de zo klein mogelijk gesneden tomaat (of de tomatenpuree), de paprika, het paprikapoeder, het zout en de gemalen peper toe. Het beste is cayennepeper, maar zwarte peper is ook goed.
- Maak op het kleinste vuurtje een dikke saus.
- Laat die afkoelen en smeer het vlees er rondom grondig mee in.
- Laat dit een nacht op in de koelkast rusten.
- Snijd de chouriqo in plakken en braad ze in de olijfolie kort aan.Neem de worst eruit en bak in dezelfde olie het vlees aan alle kanten bruin.
Zet het vuur wat lager, doe de rest van de marinadesaus erbij en laat in een kwartiertje gaar worden.
- Haal het vlees uit de pan, meng de puree met de vleessaus en doe alles over op een voorverwarmde schaal.
- Leg het vlees over de migas (puree en vleessaus) en decoreer met l eetlepel verse koriander
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats