laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bifes de atum
  ingrediënten:
   
  • 2 moten Tonijn (2 cm dik)
  • 1/2 dl. Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook
  • Zout en cayenne peper
  • 1 blaadje Laurier
  • 1 dl. Olijfolie
  • 2 Uien in ringen gesneden
  • Citroen
  bereiding:
    - Maak een papje van het knoflook, de olijfolie, het zout en de cayennepeper in een vijzel
- Smeer daarmee de tonijn aan beide kanten in.
- Kruimel het laurierblad erover en laat de vis een uurtje in deze marinade
liggen.
- Maak in een ruime koekenpan de olie warm en laat daarin de in ringen gesneden uien zacht worden en heel licht kleuren.
- Haal de uien uit de pan, draai het vuur hoger en bak de tonijnbiefstukjes aan beide kanten lichtbruin.
- De tonijn moet als een biefstuk gebakken te worden en van binnen rose blijven.
- Bak je de tonijn verder dan zal hij droog worden is het niet smakelijk meer.
- Leg de tonijn het liefst op voorverwarmde borden.
- Doe de uien nog even in de pan en blus af met wat water en los het aanbaksel in de pan op en kook iets in
- Serveren met de uiensaus er overheen en citroenpartjes erbij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats