|
|
|
Dessert |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 gr. Bloem
- 1,2 dl. Olijfolie
- 25 gr. Gist
- 6 Eieren
- Beetje melk
- 1 snufje
- Zout
- Suiker/kaneelpoeder
- Zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Zeef de bloem in een kom en meng met het zout en de warme olijfolie.
- Los de gist op in een beetje warme melk en meng het met de bloem.
- Voeg de eieren toe en kneed de massa tot een zacht deeg.
- Voeg desgewenst een beetje warme melk toe.
- Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plaats.
- Laat het deeg rijzen tot de massa tweemaal zijn volume heeft.
- Verhit de olijfolie en rol het deeg uit.
- Breek steeds klein stukje af en rol de stukjes met de hand uit op een met bloem bestoven aanrecht.
- Ieder stukje moet ongeveer een diameter hebben van 10 centimeter.
- Bak de rondjes in de hete olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met veel kaneel en suiker. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|