laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Dessert
  ingrediënten:
   
  • 500 gr. Bloem
  • 1,2 dl. Olijfolie
  • 25 gr. Gist
  • 6 Eieren
  • Beetje melk
  • 1 snufje
  • Zout
  • Suiker/kaneelpoeder
  • Zout
  bereiding:
    - Zeef de bloem in een kom en meng met het zout en de warme olijfolie.
- Los de gist op in een beetje warme melk en meng het met de bloem.
- Voeg de eieren toe en kneed de massa tot een zacht deeg.
- Voeg desgewenst een beetje warme melk toe.
- Dek de kom af met een vochtige doek en zet de kom op een warme plaats.
- Laat het deeg rijzen tot de massa tweemaal zijn volume heeft.
- Verhit de olijfolie en rol het deeg uit.
- Breek steeds klein stukje af en rol de stukjes met de hand uit op een met bloem bestoven aanrecht.
- Ieder stukje moet ongeveer een diameter hebben van 10 centimeter.
- Bak de rondjes in de hete olijfolie in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met veel kaneel en suiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats