laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zoete rijstpudding
  ingrediënten:
   
  • 250 gr. Rijst
  • 7,5 dl. Melk
  • 150 gr. Suiker
  • 2 stukjes Citroenschil
  • 3 eierdooiers
  • 0,5 glas Witte port
  • Kaneelpoeder
  bereiding:
    - Breng de melk samen met de gewassen rijst en 130 gr. suiker aan de kook.
- Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op een klein vuur, volgens de
aanwijzingen op de verpakking, gaar koken.
- Klop de eidooiers met een snufje zout schuimig.
- Neem de pan van het vuur en roer het eidooiermengsel door de rijst.
- Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot de massa begint te binden.
- Stort de rijstpudding in grote of meerdere kleinere vormpjes. Laat de pudding een beetje afkoelen
- Meng ondertussen de overgebleven suiker met wat kaneelpoeder.
- Strooi er vlak voor het opdienen wat kaneel/suiker mengsel over en gratineer dit even onder een gril of karameliseer het door er met een hobbybrander even over heen te gaan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats