![](/imgs/spacer.gif) |
|
![](/imgs/spacer.gif) |
Zoete rijstpudding |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 gr. Rijst
- 7,5 dl. Melk
- 150 gr. Suiker
- 2 stukjes Citroenschil
- 3 eierdooiers
- 0,5 glas Witte port
- Kaneelpoeder
|
|
bereiding: |
|
|
- Breng de melk samen met de gewassen rijst en 130 gr. suiker aan de kook.
- Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op een klein vuur, volgens de
aanwijzingen op de verpakking, gaar koken.
- Klop de eidooiers met een snufje zout schuimig.
- Neem de pan van het vuur en roer het eidooiermengsel door de rijst.
- Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot de massa begint te binden.
- Stort de rijstpudding in grote of meerdere kleinere vormpjes. Laat de pudding een beetje afkoelen
- Meng ondertussen de overgebleven suiker met wat kaneelpoeder.
- Strooi er vlak voor het opdienen wat kaneel/suiker mengsel over en gratineer dit even onder een gril of karameliseer het door er met een hobbybrander even over heen te gaan. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
![](imgs/spacer.gif) |
|
|