|
|
|
Rode portijs |
|
ingrediënten: |
|
|
- 175 gr kristal suiker
- 3,75 dl rode port
- 2,50 dl room
- 2,50 dl slagroom
- 6 eieren
- 3 eetlepels grenadine
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de room in een pan met 2.5 liter inhoud, voeg 4 eetlepels suiker toe Laat al roerend de suiker oplossen.
- Doe de eieren in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe, doe dat al kloppend op een matige snelheid (met handmixer/keukenmachine) tot het schuimig en wit is.
- Giet het hete roommengsel met een dun straaltje bij het eimengsel (al kloppend)
- Giet het mengsel al roerend terug in de pan en verhit dit tot 75°C .
- Roer de port en de grenadine erdoor.
- Laat het mengsel in ongeveer 10 tot 15 min afkoelen in een ijswaterbad (Klop regelmatig)
- Doe het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van de machine.Of giet het in een ijsbak en zet in de diepvries en roer het regelmatig om |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|