laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Rode portijs
  ingrediënten:
   
  • 175 gr kristal suiker
  • 3,75 dl rode port
  • 2,50 dl room
  • 2,50 dl slagroom
  • 6 eieren
  • 3 eetlepels grenadine
  bereiding:
    - Verwarm de room in een pan met 2.5 liter inhoud, voeg 4 eetlepels suiker toe Laat al roerend de suiker oplossen.
- Doe de eieren in een beslagkom en voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe, doe dat al kloppend op een matige snelheid (met handmixer/keukenmachine) tot het schuimig en wit is.
- Giet het hete roommengsel met een dun straaltje bij het eimengsel (al kloppend)
- Giet het mengsel al roerend terug in de pan en verhit dit tot 75°C .
- Roer de port en de grenadine erdoor.
- Laat het mengsel in ongeveer 10 tot 15 min afkoelen in een ijswaterbad (Klop regelmatig)
- Doe het afgekoelde mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing van de machine.Of giet het in een ijsbak en zet in de diepvries en roer het regelmatig om
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats