|
|
|
Visserssoep met witbier |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 wortel (+/- 75 g)
- 1 prei (+/- 125 g)
- 150 g zalm
- 1 l visbouillon
- 1 dl witbier
- 16 gepelde gamba's
- 75 g Hollandse garnalen
- paprikapoeder
- zout, peper
- 2 eierdooiers
- 1 dl slagroom
- 3 takjes dille
|
|
bereiding: |
|
|
- De wortel en de prei schoonmaken en in luciferdunne reepjes snijden.
- De zalm schoonmaken en in blokjes van +/- 2 cm snijden. De visbouillon en het bier tegen de kook aan brengen en de wortel en de prei ? 4 minuten hierin koken.
- De zalm, de gamba's en de garnalen toevoegen en +/- 3 minuten meekoken.
- Op smaak brengen met paprika, zout en peper.
- In een kom de eierdooiers met de slagroom losroeren. Een beetje hete soep erdoor roeren en vervolgens het eiermengsel door de soep roeren, niet meer laten koken!
- De dille erboven fijnknippen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|