|
|
|
Florentine garnalenpasteitjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 sneden volkorenbrood
- 60 gr gesmolten boter
- 675 gr spinazie, gewassen of 340 gr diepvries spinazie
- 2 eetl creme fraiche
- geraspte nootmuskaat
- 8 grote steurgarnalen, gekookt[color=blue:2704a03934]
- **Saus:[/color:2704a03934]
- 120 gr boter
- 3 eidooiers
- 1 eetl witte wijnazijn
- cayennepeper
- zout, peper[color=blue:2704a03934]
- **Garnering:[/color:2704a03934]
- bieslook of kervel
|
|
bereiding: |
|
|
- Snijd de korsten van het brood en rol elk sneetje dun uit. Snijd er rondjes uit van 10 cm doorsnede; bestrijk ze aan beide kanten met de gesmolten boter. Druk ze in kleine taartvormpjes, zo mogelijk zonder bodem. Zet ze 2 - 3 min. op hoog in de magnetron.
- Kook de verse spinazie met 2 eetl water in een grote kom,licht afgedekt, 2 min. op hoog en laat deze vervolgens goed uitlekken (ook bij
het gebruik van diepvries-spinazie). Verhit in een grote kom 1 eetl boter 1
min. op hoog. Schep de spinazie erdoor met zout, peper en nootmuskaat; roer de room erdoor en zet apart.
- Vervolgens de garnalen voorzichtig pellen. Maak de saus door in een diepe kom de boter in 1 min. op hoog te laten smelten. Vermeng eidooier, zout , peper,cayenne en azijn; giet deze saus al roerende bij de hete boter. Zet een kom ijswater klaar. Zet de saus 30 sec. op hoog in de magnetron, vervolgens goed roeren. Deze handeling herhalen tot de saus dik is, wat ongeveer 2 min. duurt.
- Zet de sauskom meteen in het ijswater om het koken te stoppen. Doe de spinazie in de broodvormpjes, leg de garnalen erbovenop. Verhit dit 30 sec. op medium.
- Dien ze op, gegarneerd met bieslook of kervel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|