laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijn met pruimen
  ingrediënten:
   
  • 150g gedroogde pruimen
  • 2 konijnenbouten (vers of 2 stukken van gelijke grootte uit diepvries)
  • 1 ui
  • 3 dl rode wijn
  • 1dl azijn
  • 4 peperbollen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 el becel bakken en braden vloeibaar
  • 1 el bloem
  bereiding:
    - Was de pruimen (zie verpakking) en laat ze een nacht weken in ruim water.
- Maak de ui schoon en snijd hem in ringen.
- Maak een marinade van rode wijn, azijn, uien, peperbollen, laurier en kruinagel'en zout)
- Laat het konijn marineren gedurende minstens 12uur in een kom van aangepaste grootte.
- Keer zo nodig af en toe om indien het konijn niet volledig onder staat.
- Haal het konijn uit de marinade, laat het uitlekken en droog het af.
- Laat de vetstof heet worden in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn goed bruin .
- Strooi er de bloem over, giet er de helft van de marinade bij en laat het konijn ongeveer 1uur stoven op een laag pitje.
- Voeg er de uitgelekte pruimen bij en laat nog ongeveer 1uur verder stoven.
- Dien op met pommes duchesse, kroketten of gebakken aardappelbolletjes.

TIP :

KOKEN MET WIJN
Alcohol vervliegt bij hoge temperaturen. Het is dan ook niet de alcohol die voor de smaak zorgt, wel de typische smaakstoffen die in de wijn zitten .
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats