|
|
- Was de pruimen (zie verpakking) en laat ze een nacht weken in ruim water.
- Maak de ui schoon en snijd hem in ringen.
- Maak een marinade van rode wijn, azijn, uien, peperbollen, laurier en kruinagel'en zout)
- Laat het konijn marineren gedurende minstens 12uur in een kom van aangepaste grootte.
- Keer zo nodig af en toe om indien het konijn niet volledig onder staat.
- Haal het konijn uit de marinade, laat het uitlekken en droog het af.
- Laat de vetstof heet worden in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn goed bruin .
- Strooi er de bloem over, giet er de helft van de marinade bij en laat het konijn ongeveer 1uur stoven op een laag pitje.
- Voeg er de uitgelekte pruimen bij en laat nog ongeveer 1uur verder stoven.
- Dien op met pommes duchesse, kroketten of gebakken aardappelbolletjes.
TIP :
KOKEN MET WIJN
Alcohol vervliegt bij hoge temperaturen. Het is dan ook niet de alcohol die voor de smaak zorgt, wel de typische smaakstoffen die in de wijn zitten . |