laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Snelle zuurkool
  ingrediënten:
   

  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje look
  • 20 gram boter
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 appel in blokjes
  • 2-4 eetlepels rozijnen
  • 2-4 bruine verkruimelde boterhammen
  • 1/2 eetlepel karwijzaad
  • 400-500 gram zuurkool
  • kaas (een paar plakken, geraspte, of 1/2 kuipje smeerkaas)
  bereiding:
    Fruit de ui en de look in de boter goudgeel. Voeg de paprika, appel, rozijnen, verkruimelde boterhammen en het karwijzaad toe. Pluk de zuurkool los en snijd deze een paar keer door. Doe de zuurkool bij de andere ingredienten en maak alles goed heet. Voeg wel wat vocht toe. Leg de kaas erop, laat de pan nog 5-10 minuten op lage warmtebron of op een sudderplaatje staan tot de kaas gesmolten is. Zuurkool hoeft niet lang gekookt te worden om lekker te zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats