laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Steak & Kidney Pie
  ingrediënten:
   
  • 500g bladerdeeg
  • 750g biefstuk, in blokjes
  • 4 lamsniertjes, in kwartjes
  • 2 middelgrote uien, gesnipperd
  • 200g champignons
  • 2 opgehoopte el bloem
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 6 dl runderbouillon
  • 1 el olie
  • 30g boter
  • worcestershiresauce
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 3 el gehakte peterselie
  • peper uit de molen en zout
  • 1 middelgroot ei om te doreren
  bereiding:
    - Verhit in een diepe braadpan de olie en de helft van de boter .Fruit de uisnippers daarin glazig .Schep ze uit de pan .Bak in dezelfde pan eerst de blokjes biefstuk goubruin .Zet ze vervolgens even aan de kant .Bak dan de niertjes rondom aan .Doe er de biefstuk en de ui weer bij. Bestrooi met de bloem en schep goed om.
- Voeg er de tomatenpuree, d runderbouillon, de laurier en de tijm bij .Breng op smaak met worcestershiresauce, peper en zout .Dek af en laat 1uur sudderen, neem het deksel van de pas en laat nog 30min zacht koken .Schep 3dl saus uit de pan .Laat alles afkoelen .
- Rol het deeg 5cm dik uit .Snij het in de vorm van de ovenschaal .Hou reepjes deeg apart om langs de rand te leggen .Bak de champignons op hevig vuur in de rest van de boter .Laat ze op het vuur tot alle vocht verdampt is .Doe de champignons en de peterselie bij het vlees .Schep het in de ovenschaal .
- Dek de vulling af met het deegdeksel .Leg repen deeg langs de rand en plak ze goed vast met losgeklopt ei .Doreer het deegdeksel met de rest van het ei .Bak die pie 30 tot 35min op 200°C .Warm de saus op .Serveer ze bij de warme pie .
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats