laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fruit met verse ananasroom
  ingrediënten:
   
  • 1 rijpe ananas
  • 1 vanillestokje
  • 1 koffielepel kaneel
  • 2 cl rum
  • 1 el boter
  • 2 el dikke room
  • 2 el suiker
  • 2 kiwi's
  • 12 aardbeien
  • seizoenvruchten naar keuze
  bereiding:
    - Schil de ananas, verwijder de kern en snij het vruchtvlees in fijne plakjes, bewaar vier mooie plakjes voor de versiering.
- Doe de versneden ananas in een kom, bestrooi met de kaneel, het in de lengte gehalveerde en leeggeschraapte vanillestokje, de suiker en de rum en laat enkele uren marineren.
- Laat de ananas uitlekken, doe de boter in een warme pan en fruit de ananas lichtbruin, voeg het sap van de marinade toe, laat tien minuten verder koken en laat vervolgens afkoelen, doe het geheel in de mixer, voeg de room toe en laat verder afkoelen.
- Maak de seizoensvruchten schoon en versnij ze, schik ze op de borden en giet hierover de ananasroom, versier mer roze peper en kaneelstokjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats