laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pasta met asperges en verse spinazie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 500 gr groene asperges
  • 300 gr verse spinazie
  • extra zuivere olijfolie
  • citroen olijfolie
  • 1 sjalot
  • geroosterde pijnboomnoten
  • 250 ml room
  • 50 gr ricotta kaas
  • zwarte peper
  • grof zout met citroenschil
  • verse parmesan
  • verse basilicumblaadjes
  bereiding:
    - Spoel de asperges af, snij het onderste harde deel af (groene asperges hoeft u niet te pellen) en snij de rest in stukjes van +/- 2 cm.
- Bak ze op een zacht vuur in wat olijfolie gedurende ca. 15 min. Maak de verse spinazie schoon.
- Pel de sjalot en hak ze fijn.
- Laat de sjalot glazig worden in wat hete olijfolie en voeg dan de spinazie toe.
- Als de spinazie krimpt voegt u de room toe en de verse kaas, alsook peper en zout.
- De spinazie moet lichtjes krokant blijven.
- Rooster ondertussen ook enkele pijnboomnoten in een droge anti-kleefpan.
- Ondertussen kookt u de spaghetti al dente in gezouten water.
- Giet de spaghetti dan in een voorverwarmde schotel en meng ze met de spinazie en de saus.
- Voeg dan voorzichtig de gebakken asperges toe en serveer in diepe borden.
- Werk af met wat citroen olijfolie, wat zout met citroenschil, enkele geroosterde pijnnoten, een paar basilicumblaadjes en enkele grote schilfers parmesan.
- Serveer onmiddellijk en zet nog wat gemalen parmesan en extra zuivere olijfolie (met citroen) op tafel.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats