Aladin-stoofpot met dadels en amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g lamslappen
- snufje zout
- 1 theelepel kaneel
- snufje peper
- 25 g boter
- 50 g amandelen (hele geroosterde)
- 150 g dadels (medium geconfijte)
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 ui
- 1 theelepel tomatenpuree
- citroensap
|
|
bereiding: |
|
|
- Ontpit de dadels en snijd ze doormidden.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Zet het vuur laag.
- Bak de lamslapjes aan beide kanten zachtjes bruin en bestrooi het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de braadboter zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
- Roer de tomatenpuree en het kerriepoeder erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat, voeg de kaneel en het citroensap toe en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 40 minuten).
- Voeg de dadels en de amandelen toe en laat ze ca. 5 minuten meestoven.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
TIP:
- Lekker met snelklaar couscous en gestoomde broccoli. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|