laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Yoghurt met ijsroom en aardbeien
  ingrediënten:
   
  • 3/4 l magere yoghurt
  • 1/2 kg aardbeien
  • 2 el veenbessenconfituur
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 2 glaasjes kirch-likeur
  • 75 gr kristalsuiker
  • 1/2 ijsroombol per persoon
  • 1/4 l room
  bereiding:
    - Meng de yoghurt, de veenbessenconfituur, de suiker en de vanillesuiker en de licht opgeklopte room.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in twee, verdeel ze over 4 witte wijnglazen, doop met de kirch, daar bovenop de ijsroom en vul dan de glazen met het mengsel van de yoghurt.

- Dit dessert kan enkele uren in de ijskast bewaard worden, de ijsroom mag aan smelten toe zijn. De kirch onder in het glas dient voor het smaakje apart. De aardbeien voor het gebruik even uitspoelen, doe dit voor de kelk ervan verwijderd wordt, zo voorkomt men dat de vrucht teveel water opneemt en aan aroma verliest, daarom de vruchtjes niet te lang in het water ondergedompeld laten en ze zo snel mogelijk in een vergiet laten uitdruipen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats