|
|
Kook 150 g haricots verts of sperziebonen in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Halveer 1 kleine komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in blokjes. Was 1/2 krop groene sla en scheur de bladeren in stukken. Klop in een schaal een dressing van 1 eetlepel balsamicoazijn, 3-4 eetlepels olijfolie extra vierge (met basilicum), 1 theelepel mosterd, zout en peper. Meng 75 g veldsla met de sla, komkommer en boontjes er luchtig door. Snijd 1 klein (bruin) stokbrood schuin in 12 lange sneetjes en bestrijk ze aan beide kanten dun met olijfolie extra vierge (met basilicum). Rooster de sneetjes onder een hete grill goudbruin, keer ze halverwege. Bestrijk de warme crostini daarna direct met 100 g gorgonzola. Verdeel de salade over vier borden en leg de kaascrostini erop.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten |