|
|
|
Perenspaghetti |
|
ingrediënten: |
|
|
- 350 gr volkoren spaghetti
- bosje peterselie, fijngesneden
- ca. 6 zachte handperen
- 4 dl slankroom
- 2 theelepels kerrie
- 300 gr geraspte pitte kaas
- pijnboompitten
|
|
bereiding: |
|
|
- Spaghetti gaar koken.
- Laat de room en kerrie in een pannetje warm worden.
- Voeg peterselie en de kaas toe.
- Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ze in plakjes
- Doe de spaghetti in een ingevette ovenschaal, leg de peren dakpansgewijs erop.
- Giet de saus erover en bestrooi met wat pijnboompitten.
- Laat het gerecht zo'n 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven gaar worden.
TIPS:
- Handig recept als je restjes pasta hebt. De spaghetti kan natuurlijk vervangen worden door (volkoren) macaroni.
- Variatie: vervang de helft van de geraspte kaas door blauwe kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|