Tagliatelle met rundvlees en ananas |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g biefstuk
- 1 blikje ananas
- 40 g boter
- peper
- zout
- 5 g tarwebloem
- 1 dl rode wijn
- 2 dl vleesbouillon
- 250 g champignons
- 50 g amandelschilfers
- 400 g tagliatelle
|
|
bereiding: |
|
|
- Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden. De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.
- De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).
- De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Uit de wok halen en warm houden.
- Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen. Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.
- Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap. De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven.
- Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.
- Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.
TIP:
- Wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|