laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Macaronigratin met pladijs en garnalen
  ingrediënten:
   
  • 8 pladijsfilets (mogen uit diepvries komen)
  • 200 gr noordzeegarnalen
  • 250 gr gesneden macaroni
  • 100 gr nazarethkaas
  • 1 blokje visbouillon
  • 4 eetl boter
  • 4 eetl bloem
  • 0,5 liter melk
  • enkele druppels citroensap
  • nootmuskaat, peper en zout
  bereiding:
    Breng 0,5 l water aan de kook met wat citroensap, het blokje visbouillon, peper en zout. Leg er de diepgevroren pladijsfilets in, dek af en laat gedurende 5 à 7 min gaar worden. (herschik de stukken af en toe zodat de vis overal even gaar is)
Laat de vis uitlekken.
Breng een grote pan lichtgezouten water aan de kook en laat de macaroni 10 min koken. Laat uitlekken.
Smelt 4 eetl boter in een kookpan en roer de bloem erdoor. Laat even bakken en leng al roerend aan met de melk tot u een gladde saus bekomt. Voeg de nazareth in blokjes toe en laat die smelten in de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Voeg de macaroni toe en roer om. Schep er dan de pladijs onder en voeg ook de garnalen toe. Laat nog even verwarmen.
Schep de bereiding in een langwerpige ovenschotel en laat even kleuren onder de grill.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats