laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aubergine met ricotta in de oven
  ingrediënten:
   
  • 3 aubergines
  • 4 tomaten
  • 250 gr champignons
  • 80 gr ontpitte groene olijven
  • 50 gr hazelnoten
  • 1 sjalot
  • 500 gr ricotta
  • 3 eetl paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetl boter
  • olijfolie
  • 3 takjes verse tijm
  • 1/2 bieslookplantje (vers)
  • 1/2 basilicumplantje (vers)
  • 1 koffielepel oregano
  • peper en zout
  bereiding:
    Snij de aubergines in schijven van 1/2 cm dik. Bak ze gedurende 6 min in een bodempje olijfolie, op ene matig vuur. Verwijder nadien met keukenpapier het overtollige vet van de aubergineschijfjes. Snij de champignons en de sjalot fijn. Bak de gehakte sjalot in 2 eetl olijfolie. Voeg de champignons en de oregano toe. Laat 5 min al roerend stoven. Kruid met peper en zout. Hou dit alles apart.


Leg een laag aubergineschijfjes in een ovenschotel. Zorg ervoor ook de randen van de schotel te bedekken. Bedek dan achtereenvolgens met een laag tomaten, een laag ricotta, een laag aubergines, weer tomaten, champignones en weer ricotta. Eindig met een laag hazelnoten en olijven. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter bovenop.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats