laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koreaanse gegrilde filetlapjes in sla
  ingrediënten:
   
  • 8 dunne varkensfiletlapjes (+/- 50 g)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 eetlepel honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel djinten
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 1 krop sla
  • 200 g rijst (plak)
  bereiding:
    - Roer in een kom de olie, citroensap, honing, sojasaus,sambal, djinten en peper tot een marinade.
- Schep het vlees door de marinade en laat het vlees afgedekt 1 uur in de koelkast staan.
- Neem het vlees ca. 15 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat het op temperatuur kan komen.
- Snijd de komkommer en lente-uitjes in kleine stukjes en meng door elkaar. Was de slabladen en dep droog.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rooster het vlees aan beide zijden goudbruin en gaar in ca. 10 minuten. Breng de varkensfiletlapjes op smaak met zout.
- Schep wat rijst, komkommersalsa in een slablad. Leg een filetlapje erop en rol op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats