laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Frangipanetaart
  ingrediënten:
   

  • 150 gr. boter
  • 140 gr. bloem (niet zelfrijzend)
  • 2 eieren
  • 7 soeplepels melk
  • 75 gr. gemalen amandelen
  • 5 druppels amandelessence
  • 225 gr. suiker
  • ong. 200 gr. bladerdeeg
  • taartblik van +- 26 cm.. diameter-
  • 1 afgestreken koffielepel bakpoeder[color=blue:c8baedac3f]
  • **Garnituur :[/color:c8baedac3f]
  • abrikozenconfituur
  • 2 soeplepels bloemsuiker + wat water (glazuur.)
  bereiding:
    - Boter smelten, suiker, eieren (volledig) , melk, gemalen amandelen, amandelessence, bloem en bakpoeder mengen in een kom.
In een oven van 210°C (voorverwarmd) ong. 40' laten bakken.
Taart bestrijken met confituur en glazuur aanbrengen.
- Bladerdeeg : kan kant en klaar aangekocht worden in de versafdeling in elk goed grootwarenhuis.
- Nog een weetje : De grote plak bladerdeeg eerst in het taartblik leggen dat vooraf ofwel beboterd is ofwel eerst met bakpapier bekleed is. Enkele gaatjes prikken in het bladerdeeg ! ! (Zo kan de lucht onderaan ontsnappen) ..De mengeling er op gieten en dan de randen aanbrengen. Dit is : Fijne reepjes bladerdeeg kruisgewijs erboven op leggen .
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats