|
|
|
Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kleine bloemkool(of 500 g bloemkoolroosjes)
- 2 koppen paprikareepjes (diepvries)
- 2 aardappelen
- 2 eetl. mascarpone
- 1 ui
- 1 eetl. boter
- 1,5 L kippenbouillon(3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
- peterselie
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
(35 min.)
- Laat in een grote kookpan de boter smelten. Voeg de grofgehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur. Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.
- Overgiet met de kippenbouillon.
- Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe.
- Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. koken.
- Mix de soep fijn. Voeg de overgehouden, kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 min. op een matig vuur doorkoken.
- Meng de mascarpone onder de soep. Klop eventueel op met een klopper.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met fijngehakte peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|