laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone
  ingrediënten:
   
  • 1 kleine bloemkool(of 500 g bloemkoolroosjes)
  • 2 koppen paprikareepjes (diepvries)
  • 2 aardappelen
  • 2 eetl. mascarpone
  • 1 ui
  • 1 eetl. boter
  • 1,5 L kippenbouillon(3 blokjes opgelost in 1,5 L heet water)
  • peterselie
  • peper en zout
  bereiding:
    (35 min.)
- Laat in een grote kookpan de boter smelten. Voeg de grofgehakte ui toe en laat enkele minuten stoven op een matig vuur. Voeg de paprikareepjes toe en laat enkele minuten meestoven.
- Overgiet met de kippenbouillon.
- Voeg de stukken bloemkool (hou 3 bloemkoolroosjes apart voor de afwerking) en de in blokjes gesneden aardappelen toe.
- Breng aan de kook, dek af en laat 25 min. koken.
- Mix de soep fijn. Voeg de overgehouden, kleiner gesneden bloemkoolroosjes toe en laat 5 min. op een matig vuur doorkoken.
- Meng de mascarpone onder de soep. Klop eventueel op met een klopper.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Garneer met fijngehakte peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats