laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sint-jakobsnoten op spinaziebed
  ingrediënten:
   
  • 8 sint-jakobsnoten (diepvries)
  • 500 g spinaziebolletjes (diepvries)
  • 3 sjalotten
  • 2 dl room
  • 1 glas droge witte wijn
  • het sap van 1/2 citroen
  • 2 eetl. boter
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  bereiding:
    - Laat de sint-jakobsnoten 1 u oppervlakkig ontdooien (of 3 min. in de microgolfoven), zodat u er het oranje koraal kan afsnijden.

Bereiding: (20 min.)
- Stoof de diepgevroren spinazie in wat boter (+/- 10 min.) en voeg 3 eetl. room toe.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 10 min. zachtjes doorstoven .
- Laat in een andere pan de boter goudbruin kleuren en leg er de sint-jakobsnoten naast elkaar in (zonder het koraal). Bestrooi met de fijngesnipperde sjalotten en kruid met peper en zout.
- Doordat ze verder ontdooien, smoren de sint-jakobsnoten in hun eigen vocht gaar.
- Laat afgedekt zachtjes garen (+/- 6 min.). Draai ze halfweg voorzichtig om en voeg in de laatste minuut van de kooktijd het koraal toe.
- Haal de sint-jakobsnoten uit de pan en hou ze warm in de oven. Verwarm tegelijk ook de fleurons in de oven (4 min.).
- Giet de witte wijn en het citroensap bij het kookvocht en laat op een hevig vuur inkoken. Kruid met paprika en cayennepeper. Voeg de rest van de room toe en laat goed doorkoken, zodat de saus kan indikken.
- Schep op elk bord 2 lepels spinazie, schik daarop de sint-jakobsnoten (hou de mooiste koralen apart) en schep er een lepel saus over.


Microgolfoven (700 W)
- Stoof de diepgevroren spinaziebolletjes in een nootje boter gedurende 10 min. afgedekt op volle kracht. Roer een paar keer. Voeg 3 eetl. room toe, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat 2 min. op 3/4 kracht staan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats