laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeebaars met kappertjes en kruidentomaatjes
  ingrediënten:
   
  • 8 zeebaarsfilets (diepvries)
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout[color=blue:60eaceece4]
  • **Voor de saus:[/color:60eaceece4]
  • 3 eetl. uitgelekte kappertjes
  • 2 eetl. boter
  • 2 sjalotten
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 100 g zure room
  • 1,5 dl visfond
  • 2 eetl. fijngesnipperde verse dragon
  • peper en zout[color=blue:60eaceece4]
  • **Voor de kruidentomaatjes:[/color:60eaceece4]
  • 4 kleine tomaten
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 eetl. fijngesnipperde peterselie
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  bereiding:
    - Laat de zeebaarsfilets grotendeels ontdooien (1 u op kamertemperatuur of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en dep goed droog.
- Snij de tomaten in twee.
- Meng 2 eetl. mosterd, 2 eetl. paneermeel, 2 eetl. fijngesnipperde peterselie en 3 eetl. olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met peper en zout.
- Schik de halve tomaten in een ovenschotel en bedek met een laagje peterseliemengsel.


- Begin met de saus: smelt 2 eetl. boter in een steelpan en doe er de zeer fijngesnipperde sjalotten in. Laat op een zacht vuur ongeveer 5 min. stoven, zonder te kleuren.
- Voeg de witte wijn en de visfond toe en laat op een hevig vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de zure room toe en laat inkoken tot een licht gebonden saus. Werk af met kappertjes, verse gesnipperde dragon, peper en zout.
- Schuif ook de schotel met tomaten in de oven (180°C) en laat 12 à 15 min. bakken. Voor een krokant korstje schakelt u de laatste 1 à 2 min. de grill aan.
- Verhit de olijfolie in een brede braadpan en leg er de zeebaarsfilets in met de velkant naar onder (gebruik indien nodig 2 pannen, zodat de visfilets meer ruimte hebben). Laat 1 min. bakken op een hevig vuur.
- Draai de filets voorzichtig om met een spatel. Laat nog 2 à 3 min. verder bakken en kruid met peper en zout.
- Schep een bedje saus op de borden en leg er de zeebaars op.
Schik er de kruidentomaatjes naast en serveer met verse tagliatelle of gekookte primeuraardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats