|  |  | - Doe 450 gr bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Roer in een maatbeker de gist door 1/2 dl water. Leng het gistpapje aan tot 3 1/2 dl. Giet het gistmengsel bij de bloem en roer het tot een zeer plakkerig deeg. Beklop het circa 5 minuten met een vlakke hand tot het elastisch wordt.
 - Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
 - Sla het deeg in en kneed er de olijfolie, 4 el water en het zout door. Kneed er de resterende bloem door zodat u een zacht deeg krijgt.
 - Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume.
 - Verdeel het deeg in tweeen, sla het niet in en vorm er 2 langwerpige broden van op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat. Laat ze rijzen tot het dubbele volume.
 - Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif de broden met bloem en bak ze 35 minuten.
 |