laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boerengroetensoep
  ingrediënten:
   
  • 2 maiskolven
  • 2 el olie
  • 600g runderschenkel
  • 500g rundvlees, in blokjes
  • 2.5L water
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 hele zwarte-peperkorrels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 kop parelgort
  • 2 wortels, fijngehakt
  • 2 selderijstengels, fijngehakt
  • 2 aardappelen, geschild, in blokjes
  • 1 koolraap, geschild, in blokjes
  • 3 tomaten, ontveld en fijngehakt
  • 1 kop doperwten
  bereiding:
    - Haal de mais van de kolven .Verhit de olie in een grote pan, voeg schenkel en blokjes vlees toe en bak ze al roerende bruin .Voeg water, laurierblaadjes, peperkorrels en ui toe en laat alles afgedekt 2uur op een laag vuur sudderen .
- Verwijder het bot; verwijder schuim en vet .Voeg parelgort toe; laat alles afgedekt 40min op laag vuur sudderen .
- Voeg wortel, selderij, aardappel, koolraap en tomaat toe .Laat de soep afgedekt 35min op laag vuur sudderen tot de groeten gaar zijn .Voeg de erwten en mais toe en laat de soep sudderen tot alles gaar is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats