laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zandkoekjes
  ingrediënten:
   
  • 250 g margarine uit kuipje of fles
  • 2-3 el halfvolle melk
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 375 g bloem
  bereiding:
    - Doe de margarine, melk, basterd- en vanillesuiker en het zout in een kom en roer dit met een mixer tot een glad mengsel.
- Meng het bakpoeder met de bloem en mix tweederde hiervan geleidelijk door het margarine-suiker mengsel.
- Kneed met de hand de overgebleven bloem door het mengsel en vorm er drie dikke rollen van.
- Laat de rollen een half uur rusten in de koelkast en verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Snijd koekjes van een halve centimeter dikte van de rollen en leg deze op een met margarine ingevette bakplaat.
- Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 10 a 15 minuten lichtbruin en laat ze afkoelen op een rooster.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats