laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaassouffléé
  ingrediënten:
   

  • 1/2 liter melk
  • 50 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  bereiding:
    [u:e406c97482]Voor de souffléé[/u:e406c97482]:

  • 3 grote eieren
  • 100 gr. geraspte kaas
  • mosterd
  • nootmuskaat
  • zout en peper


[b:e406c97482]Bereiding[/b:e406c97482]:

Splits de eieren: breek elk ei boven een kom en laat de dooier van de ene eierschaal in de andere glijden. Het eiwit zal dan in de kom terecht lopen. Doe de dooiers in 'n andere kom en klop ze luchtig. Smelt nu zachtjes de boter en doe de bloem erbij. Roer dit tot het gaat borrelen en laat het een minuutje doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer de melk met klein beetjes tegerlijk er door heen. Zet daarna de pan op het vuur en roer het goed om klontjes te verkomen. Voeg er een beetje zout en peper aan toe. Als de saus romig is, roer je de mosterd, nootmuskaat, geraspte kaas en de eierdooiers door. Klop daarna het eiwit stijf met bijvoorbeeld een mixer. Schep (!) daarna het stijfsel door de saus (dus niet kloppen), giet het in een ovenschaal en bak het voor 45 minuten in de oven op 190 graden celcius tot hij goudbruin is. De oven [b:e406c97482]niet[/b:e406c97482] voortijdig openen! Eet smakelijk!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats