laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsbout in de korst met asperges en looksaus
  ingrediënten:
   
  • 1 mooie lamsbout, uitgebeend en ontvet
  • 800gr pizzadeeg (500gr bloem, 8gr gedroogde gist, 30 cl water, 1 koffielepel zout, 1 eetlepel olijfolie)
  • 10 teentjes look
  • 1 bosje basilicum
  • 1 bosje peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 25 cl room
  • 500gr groene en witte asperges
  • zout en peper
  bereiding:
    - bereid het pizzadeeg, meng alle ingedienten, kneed het deeg en laat het op een warme plaats rijzen
- verwarm de room samen met een takje tijm op een zacht vuurtje, voeg zout en peper toe. pel de teentjes look, verwijder de kiem en voeg de geplette teentjes aan de room toe. laat 10 minuten koken en laat vervolgens trekken. verwarm de oven op 190°C
- was, droog en hak de basilicum en peterselie. rol het pizzadeeg uit op een met meel bestrooide plank. strooi de kruiden over het deeg en peper en zout over de lamsbout en plaats deze op het deeg, voeg de laurierblaadjes en het takje tijm toe. sluit het deeg over de lamsbout door de randen van het deeg te bevochtingen en samen te drukken. plaats gedurende 50 minuten in de verwarmde oven.
- schil de asperges en laat ze 15 minuten in gezouten water gaar worden. haal de lamsbout uit de oven en laat enkele minuten rusten alvorens hem aan te snijden
- verwarm de lookroom. dien de lamsbout op samen met de asperges waarover u de lookroom hebt gegoten. versier met peterselie en basilicumblaadjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats