laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw met een peterseliesausje
  ingrediënten:
   
  • 800 gr.aardappelen
  • 12 bosuitjes
  • 2 eieren
  • zout
  • 100 gr.spekjes
  • 500 gr.kabeljauwfilets
  • 1 bosje peterselie
  • ? visbouillontablet
  • 1 dl.witte wijn
  • 50 gr.boter
  • peper
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 175 gr. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Aardappelen met bosui, en zout in ongeveer 10 minuten gaar koken en dan afgieten. Eieren 10 minuten koken afspoelen onder koud water en pellen.
- Intussen in droge koekenpan de spekjes uitbakken.peterselie zo klein mogelijk snijden. Vier plukjes achterhouden voor de garnering. Ovenschaal licht invetten met boter.
- Visfilet naast elkaar in de ovenschaal leggen en licht bestrooien met zout. Bouillontablet over de vis verkruimelen en 2 dl.water en wijn toevoegen. Schaal afdekken en de filets in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Filets voorzichtig uit de schaal scheppen en warm houden in aluminiumfolie.
- Stoofvocht overgieten in een pan en aan de kook brengen. Vuur laag zetten , peterselie toevoegen en al roerend boterblokjes toevoegen, zodat lichte binding ontstaat. Aardappel met bosui toevoegen en kort mee warmen. Op smaak brengen met peper.
- Saus over vier borden verdelen en garneren met toefje peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats