laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Asperges in gevoerde ham
  ingrediënten:
   
  • 16 asperges
  • 20 g zout
  • 50 g boter
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 2 eieren
  • 1 dl room
  • 8 plakken gekookte ham
  • 1/2 Bosje peterselie
  • zout
  • peper[color=blue:cd7da81719]
  • **voor de mayonaise:[/color:cd7da81719]
  • 2 eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 dl slaolie
  • 1/2 citroen
  • witte peper uit de molen
  • zout
  • Worcestershiresaus
  bereiding:
    Gaar de asperges.
Terwijl de asperges staan te garen hebt u mooi de gelegenheid om 2 eieren hard te koken (10 minuten) en de mayonaise te maken. Scheid de andere eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar. Klop er-in het begin druppel voor druppel - de slaolie (of andere olie) door. Pers de citroen uit en zeef het sap. Sla de room licht op. Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef. Meng de fijngewreven eiermassa door de mayonaise en roer er de room door. Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes citroensap en wat
Worcestershiresaus. Haal de asperges uit het kooknat en leg ze op wat stukken keukenpapier om ze uit te laten lekken en af te laten koelen. Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog eventueel nog wat na met keukenpapier. Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn. (In plaats van hakken kunt u ze ook fijnknippen. Doe de blaadjes daarvoor in een kopje en knip er met een keukenschaar in). Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eier/mayonaisemengsel en leg op elke plak twee asperges. Rol de ham op en leg de rolletjes op een serveerschaal. Strooi er de fijngehakte peterselie over.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats