laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude schotel met asperges
  ingrediënten:
   
  • 2 kg asperges
  • 20 g zout
  • 50 g boter
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels olie
  • 3 citroenen
  • 5 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • witte peper uit de molen
  • zout
  • Worcestershiresaus
  bereiding:
    Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
Terwijl de asperges staan te garen de eieren zacht koken (circa 4/6 minuten) en in een pannetje met koud water af laten koelen.
Pers de citroenen uit en zeef het sap. U hebt ongeveer 5 eetlepels sap nodig.Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze even in kokend water te houden. Het velletje barst en kan gemakkelijk verwijderd worden. Snij een tomaat in dunne plakjes, ontdoe de
andere tomaten van de zaadlijsten en snij ze in stukken. Klop van de olie, het citroensap, het zout en de peper een sausje dat op smaak gebracht wordt met wat Worcestershiresaus. Sprenkel het sausje over de stukjes tomaat. Haal de gare asperges uit het kooknat (met een schuimspaan of twee vorken) en leg ze op een schone theedoek of wat keukenpapier om ze uit te laten lekken en af te laten koelen. Was het bosje peterselie, sla het goed droog en droog de blaadjes na met wat keukenpapier. Hak
de blaadjes niet al te fijn (of knip ze - in een kopje - met een keukenschaar fijn). Leg de stukjes tomaat op de serveerschaal, snij de eieren in vier partjes, leg ze op de stukjes tomaat en bestrooi ze met wat
zout en peper. Leg er de fijngehakte peterselie tegenaan evenals de droge en afgekoelde asperges. Een heerlijke salade voor warme zomerdagen. Of (voor 8 personen) een verfrissend voorgerechtje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats