|
|
- Meng de vleesreepjes met 2 eetlepels olie en de marinademix (uit het pakje), ca. 15 minuten laten trekken.
- Was en halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in schuine stukjes.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
- Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok zo heet worden dat hij begint te walmen. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprika en de prei 3 minuten. Voeg de vleesreepjes toe en roerbak ze 3 minuten mee. Roer de sausmix (uit het pakje) en 3 dl water erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
- Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 15 seconden koken. Direct afgieten in een vergiet.
- Schep de warme mihoen en de vleesreepjes tamari in diepe borden of kommen.
TIP:
- Vervang de paprika's door 100 g sugarsnaps en de prei door shii-takes of champignons. Geef er een gemengde salade met plakjes komkommer bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen. |