laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gepocheerde tonijn met serehsaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 1 stengel sereh
  • 4 moten tonijn van elk 1 cm dik
  • 3 dl visbouillon (tablet)
  • roze peperkorrels
  • 1 dl slagroom
  • lichte Japanse sojasaus
  • sesamolie
  bereiding:
    Snijd een beetje sereh in fijne ringetjes en houd deze apart. Snijd de rest in grove stukken. Was de vis en pocheer de moten in de hete visbouillon met de stukken sereh en enkele peperkorrels ca. 8 minuten tot ze gaar zijn.
Houd de tonijn warm en zeef de bouillon. Verwarm 1,5 deciliter bouillon met de slagroom en breng op smaak met sojasaus en enkele druppels sesamolie. Laat de saus iets inkoken.
Verdeel de tonijn over 2 borden.
Schenk de saus er over en bestrooi met de serehringetjes en grofgemalen roze peperkorrels. Lekker met roergebakken Chinese kool met paprikareepjes, of mihoen met roergebakken Chinese kool.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats