laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappels-met-spekschotel
  ingrediënten:
   

  • 4 grote uien
  • 4 grote aardappels
  • 250 gr. ontbijtspek
  • 1/2 liter melk
  • 50 gr. bloem
  • 50 gr. boter
  bereiding:
    Smelt de boter zachtjes in een steelpan. Doe de bloem erbij en roer dit tot het gaat borrelen. Laat het minuutje doorkoken, haal de pan van het vuur en roer de melk met kleine beetjes tegelijk er doorheen. zet de pan weer op het vuur. Tijdens het warmen wordt de saus dikker. blijf roeren zodat er geen klontjes komen. Als de saus kookt, zet je het vuur laag en laat je hem pruttelen tot hij dik en romig is. Peper en zout erbij doen en pan van het vuur halen. Schil de aardappels, was ze en snij ze in plakjes. Pel de uien en hak ze zo fijn mogelijk. Snij de spek ook in stukjes. Vet een ovenschaal in en leg laagjes aardappel, uien en spek om en om. Strooi op elke laag wat peper en zout. Zorg dat de bovenste laag uit aardappels bestaat. Giet nu saus erover en zet de schotel midden in de oven. De baktijd is ongeveer 1,5 uur.

Tip:
zet de schotel de laatste 20 minuten op een hogere richel in de oven zodat er een bruin korstje op komt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats