laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolademousse
  ingrediënten:
   

  • 125 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel water en zout
  bereiding:
    Breek de chocola in een kom, doe het wat erbij. Breng in een pannetje wat water aan de kook. Zet de kom bovenop het pannetje. Roer de chocola als deze gaat smelten. Haal de kom van het vuur om af te koelen. Splits de eieren in eiwit en dooier. Hiervoor heb je twee kommen nodig. Breek elk ei boven een van de kommen en laat dan de dooier van de ene helft van de eierschaal in de andere glijden. Het eiwit zal dan in de kom eronder vallen. Doe de dooier nu in de andere kom. Klop de eidoeiers los en roer ze langzaam door de chocola. Doe een beetje zout bij het eiwit en klop het stijf tot het in pieken omhoogt blijft staan. Spatel het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel en schep het luchtig om, tot het gelijkmatig verdeeld. Niet kloppen!! Breng de mousse voorzichtig over in een puddingschaal en zet deze een paar uur in de koelkast. Als de mousse stijf is, strooi je er geraspte chocola over. Doe er verse room op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats