laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Taartje van aardappel en paddestoelen met wortel k
  ingrediënten:
   

    3 sjalotjes (fijngesnipperd)
    200 gr.aardappels (geraspt)
    400 gr. gemengdepaddestoelen
    1 pak Filodeeg
    olijfolie
    2 eiwitten
    zout
    peper

    wortel kerriesaus:
    1 sjalotje (fijngesnipperd)
    1 appel (geraspt)
    1 theelep. kerriepoeder
    25 gr. boter
    1/2 ltr. wortelsap
    zout
    peper
  bereiding:
    De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen.
Paddestoelen schoonborstelen, niet wassen, en in stukken snijden.
In wat olijfolie de sjalotjes fruiten, paddestoelen toevoegen en op hoog vuur snel bakken. Als laatste de geraspte aardappels toevoegen en bakken tot alles gaar is.
Op smaak brengen met zout en peper.
Filodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden.
Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit.
Hierop het paddestoelen aardappelmengsel leggen, inpakken als een buidel en dichtmaken met behulp van een cocktailprikker.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden in ca. 14 minuten.
De boter verhitten en de fijngesnipperde sjalot hierin fruiten.
Het kerriepoeder toevoegen en op laag vuur gedurende enkele minuten laten garen. De geraspte appel en het wortelsap toevoegen, aan de kook brengen, en tot de gewenste dikte laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
Alles door een fijne zeef zeven.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats