|
|
De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen.
Paddestoelen schoonborstelen, niet wassen, en in stukken snijden.
In wat olijfolie de sjalotjes fruiten, paddestoelen toevoegen en op hoog vuur snel bakken. Als laatste de geraspte aardappels toevoegen en bakken tot alles gaar is.
Op smaak brengen met zout en peper.
Filodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden.
Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit.
Hierop het paddestoelen aardappelmengsel leggen, inpakken als een buidel en dichtmaken met behulp van een cocktailprikker.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 180 graden in ca. 14 minuten.
De boter verhitten en de fijngesnipperde sjalot hierin fruiten.
Het kerriepoeder toevoegen en op laag vuur gedurende enkele minuten laten garen. De geraspte appel en het wortelsap toevoegen, aan de kook brengen, en tot de gewenste dikte laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper.
Alles door een fijne zeef zeven. |