laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kipvinken
  ingrediënten:
   

    2 kipfilets
    25 gr. ham
    1 ei
    125 gr. kipgehakt
    nootmuskaat
    bloem
    paneermeel
    50 gr. boter
    cocktailprikkers
  bereiding:
    Snijd de kipfilets horizontaal in twee.
Bestrooi een kant met peper en zout.
Snijd de ham ragfijn.
Klop het ei los maar niet schuimig.
Maak het gehakt aan met de ham, 1 eetlepel ei, zout, peper en nootmuskaat naar smaak.
Verdeel het gehaktmengsel in vieren.
Bestrijk ieder plakje kipfilet met een deel van het gehaktmengsel.
Rol de plakjes kip op met de kipzijde naar buiten en zet de rolletjes vast met een cocktailprikker.
Wentel de rolletjes zorgvuldig door de gezeefde bloem en vervolgens door het resterende ei en ten slotte door het paneermeel.
Verhit 35 gr. boter in een koekenpan, wacht tot het schuim begint weg te trekken.
Bak de kipvinken op een matig afgestelde warmtebron rondom bruin en gaar.
Reken op een baktijd van 15 min.
Serveer de kipvinken op voorverwarmde borden geef er een groenten en aardappelgerecht naar keuze bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats