|
|
Benodigde materialen: een mes, wat keukenpapier, een keukenmachine, een zeef, een
droge koekenpan, een rookoventje en voor per persoon een diep bord.
De korstjes van het brood snijden en de sneetjes in blokjes snijden.
. De boter met drievijfde knoflook laten smelten en de blokjes brood hierin goudbruin
bakken. De croutons op keukenpapier uit laten lekken. De komkommers schillen, in de
lengte doorsnijden, zaadlijsten verwijderen en een stukje komkommer in blokjes snijden.
De rest van de komkommer in de keukenmachine doen. De paprika"s schoonmaken, een
deel van het vruchtvlees in blokjes snijden en de rest eveneens in de keukenmachine
doen. De tomaten even onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden,
zaadjes verwijderen en een klein deel van het vruchtvlees in blokjes snijden. De rest van
het vruchtvlees in de keukenmachine doen. De sjalotjes en de rest van de knoflook pellen
en bij de groenten in de keukenmachine doen en de machine laten draaien tot het een
gladde puree is. De gazpacho zeven en op smaak brengen met tabasco en zout.
De pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin roosteren. De sla samen met wat
blaadjes kruiden aanmaken met de dressing.
De rogvleugelfilets met olijfolie insmeren en 8-10 minuten roken in een rookoventje. De
gazpacho in de borden scheppen en de sla in het midden leggen. De blokjes groenten en
croutons in de gazpacho strooien en de gerookte rogvleugels op de salade leggen. Het
geheel met pijnboompitten bestrooien. |