laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappelen met zalm -bieslook
  ingrediënten:
   

    1/5 L room
    350 g gerookte zalm
    zout, peper
    1/10 L visfond
    750 g aardappelen licht bloemig
    15 bieslooksprietjes
    1/10 L witte droge wijn
    1 sjalot
  bereiding:
    Halveer de aardappelen, snij grote exemplaren in kwarten en kook ze gaar. Kook ondertussen de wijn, fijngehakte sjalot en fond tot 1/2 dl in, laat het geheel iets afkoelen en roer dan de room erdoor. Hak de bieslook fijn, snij de zalm in reepjes en roer kruiden en zalm door de saus. Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen tot ze droog zijn, schep de saus erdoor en dien het gerecht meteen op. Lekker met een salade van beetgaar gekookte sperziebonen, stukjes tomaat, uitgebakken spekjes en een olie-azijn-mosterddressing.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats