|
|
|
Aardappelen met zalm -bieslook |
|
ingrediënten: |
|
|
1/5 L room
350 g gerookte zalm
zout, peper
1/10 L visfond
750 g aardappelen licht bloemig
15 bieslooksprietjes
1/10 L witte droge wijn
1 sjalot |
|
bereiding: |
|
|
Halveer de aardappelen, snij grote exemplaren in kwarten en kook ze gaar. Kook ondertussen de wijn, fijngehakte sjalot en fond tot 1/2 dl in, laat het geheel iets afkoelen en roer dan de room erdoor. Hak de bieslook fijn, snij de zalm in reepjes en roer kruiden en zalm door de saus. Giet de aardappelen af, laat ze even uitstomen tot ze droog zijn, schep de saus erdoor en dien het gerecht meteen op. Lekker met een salade van beetgaar gekookte sperziebonen, stukjes tomaat, uitgebakken spekjes en een olie-azijn-mosterddressing. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|