|
|
|
Kalfskoteletten in portsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 kalfskoteletten
- peper, zout
- 1 tl. paprikapoeder
- 75 gr. boter
- 4 vleestomaten
- 4 el. verse ricottakaas
- 1 el. olijfolie
- 1 dl. witte port
- 1/2 dl. witte wijn
- 2 el. citroensap
- 2 el. versgehakte peterselie
- 4 eieren
|
|
bereiding: |
|
|
- Dep de kalfskoteletten droog. Bestrooi ze met peper, zout en
paprikapoeder. Verhit de boter en bak hierin de koteletten in 15 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Verwarm de oven op 150°C.
- Snijdt een kapje van de tomaten en hol ze uit. Druppel er wat olijfolie in. Zet ze in het midden van de oven in een ovenvaste schaal. Voeg de port, de witte wijn, en het citroensap bij het braadvocht van de koteletten en laat de saus iets inkoken.
- Vul de tomaten, vlak voordat ze gaar zijn, elk met een ei en een el. ricotta. Bak de tomaten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de kalfskoteletten met de saus. Presenteer de gevulde tomaten erbij en bestrooi het gerecht met peterselie.
Tips:
* Vervang de kalfskoteletten door kalfs T-bones.
* Serveer in plaats van gevulde tomaten een mengsel van sperziebonen,
tomatenblokjes, rode uien en enkele fijngesneden ansjovisfilets. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|